Tests
NF EN ISO/IEC 17025
The health crises of recent months have served as a reminder of the importance of the inspections carried out.
Tests and analyses constitute a major proportion of these inspections. Conducted under the umbrella of accreditation, they make it possible to ensure, for example, that the water or the food that we consume are safe for our health.
By guaranteeing that the analyses and tests have been conducted by competent and impartial laboratories, accreditation establishes confidence in the reliability of the results obtained. In this way, it helps to reduce the risk of health crises, enabling public authorities and companies to take the necessary measures when the situation so requires.
See other activities in the domain
Agriculture and agri-food :
De nombreux essais sont concernés par l’accréditation :
Contrôle de conformité des denrées alimentaires (analyses microbiologiques, contaminants et pesticides, etc.)
Contrôle de conformité des aliments pour animaux
Analyses de la qualité et de la sécurité des boissons, des produits céréaliers, des corps gras, des produits laitiers, des produits carnés, des produits de la mer, etc.
Analyses en vue du paiement du lait en fonction de sa composition et de sa qualité hygiénique et sanitaire
Analyses au titre de la santé animale ou des aliments pour animaux
Recherche de trichines
Analyses de dépistage par tests rapides des encéphalopathies spongiformes transmissibles
Analyses au titre de la santé des végétaux, de la qualité agronomique des sols, des engrais et fertilisants, etc.
Can not find your area of activity?
Contact the Cofrac:
Please enter your details below and write your message so that we can respond to you: